Úgy tett, mintha elpakolni segítene, közben ellopta az idős nő pénztárcáját Szolnokon

Megosztás

A megalapozott gyanú szerint, a férfi segített egy idős nőnek a szolnoki üzletben megvásárolt termékeit bepakolni a táskájába, majd kihasználva az asszony óvatlanságát és elvitte a pénztárcáját – írta meg a police.hu.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást egy 56 éves helyi lakos ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. november 5-én a délelőtti órákban, az egyik bevásárló központban odalépett az idős sértetthez azzal, hogy a bevásárló kosarából segít a megvásárolt termékeket átpakolni a táskájába. A jogsértő a sértett pillanatnyi óvatlanságát kihasználva, a táska egy cipzáras belső rekeszéből eltulajdonította a nő pénztárcáját, amelyben készpénz, bankkártya és személyes iratok voltak.

A rendőrök rövid idő alatt a bűncselekmény helyszínére értek, ahol a kamerafelvételek alapján azonosították, majd elfogták és előállították a rendőrkapitányságra a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A férfi semmit nem tagadott, elmondta, hogy a pénztárcából a pénzt vette ki, a tárcát pedig eldobta az iratokkal együtt. A készpénzt azonnal elköltötte.

Kapcsolódó cikkek