Megható módon emlékeztek meg Szolnokon a Tisza Táncegyüttes alapítójáról

Megosztás

Tavaly októberben érkezett a szomorú hír, miszerint életének nyolcvanadik évében elhunyt a Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület alapítója, Szolnok díszpolgára, Kovács Mihály. Mindenki Misi bácsijának emlékét már két kis tábla is hirdeti a Tisza parkban.

„Több, mint 30 évig volt a Tisza Táncegyüttes elnöke, az elmúlt 10 évben pedig tiszteletbeli elnökként segítette az együttesünket! Imádta az együttest, mi pedig imádtuk őt. A 77 éves együttesünk egyik, ha nem legmeghatározóbb alakja búcsúzott ma el tőlünk. Rengeteget tett azért, hogy az együttesünk mind, Magyarorszàgon mind külföldön vigye Szolnok jó hírét” – búcsúzott Kovács Mihálytól a Tisza Táncegyüttes még 2023. októberében.

Csak az hal meg, akit elfelejtenek, tartja a mondás, Kovács Mihály életműve és példamutató embersége mellett mostanra pedig még egy garancia lett, hogy őt biztosan nem fogják – mától két kisebb tábla hirdeti a Tisza parkban az emlékét.

„Fecske, ne szállj le, visszajövök még, visszahoz majd tihozzátok a csillagos ég” – olvasható az egyik táblán.

Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalán úgy fogalmazott, már biztosan az angyalok között pipázik, de ugyanúgy része Szolnoknak, illetve tudja, hogy Misi bácsi látja, mekkora űrt hagyott maga után a távozásával.

Kovács Mihály számtalan elismerésben részesült munkássága során. 2006-ban Ezüst Pelikán díjat vehetett át, 2020. január 22-én pedig a japán kormány „Felkelő Nap Rendje Arany és Ezüst Sugarakkal” állami kitüntetésben részesült az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Képek: Szalay Ferenc Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek