Elhunyt Kovács Mihály

Megosztás

Vasárnap éjjel elhunyt Kovács Mihály, a szolnoki Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület alapítója, Szolnok díszpolgára. Nyolcvanéves volt.

Nemrég még arról számolhattunk be, hogy 80. szültésnapját ünnepelte Szolnok kulturális életének kiemelkedő alakja, Kovács Mihály.

Most a Tisza Táncegyüttes arról számolt be, hogy elhunyt mindenki Misi bácsija.

“A lehető legmélyebb fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon Kovács Mihály , mindenki Misi bácsija örökre lehunyta szemét! Több mint 30 évig volt a Tisza Táncegyüttes elnöke, az elmúlt 10 évben pedig tiszteletbeli elnökként segítette az együttesünket ! Imádta az együttest, mi pedig imádtuk őt. A 77 éves együttesünk egyik, ha nem legmeghatározóbb alakja búcsúzott ma el tőlünk. Rengeteget tett azért, hogy az együttesünk mind Magyarorszàgon mind külföldön vigye Szolnok jó hírét! Tudjuk, hogy most is velünk vagy és minden előadásunkat nyomon követed . Búcsúzik tőled a Tiszás család minden tagja Isten Áldjon, Drága Misi Bàcsi!”

Szalay Ferenc polgármester is megemlékezett róla:

“Misi bácsi, ezt a befejezést biztosan megírták neked ott fenn… Az ország egyik legnagyobb néptánctalálkozóját még megvártad, hogy utána békében alhass el. Örökre.
Szolnok megkerülhetetlen “intézménye” volt és lesz is Kovács Mihály, amíg világ a világ. Kovács Mihály, aki 80 évesen sem lassított, aki a Tisza Táncegyüttes lelke, a Szolnok-Yuza testvérvárosi kapcsolat motorja, díszpolgárunk, kinek neve aranybetűkkel kell, hogy beíródjon a város históriás könyvébe.
Misi bácsi, ezt a befejezést biztosan megírták neked ott fenn, de igazán várhattak volna még legalább tíz évet, oly’ fiatal voltál te ehhez. Szolnok ma vigasztalhatatlan, csend borul ránk, a tisztelet, a megbecsülés csendje, hiszen amennyit tőled kapott ez a város, annyit soha nem adhatott vissza…
Isten veled, Misi bácsi, tudom, hogy jó helyet őriztek neked a többiek!”

Kállai Mária országgyűlési képviselő is bejegyzést tett közzé:

“Tegnap is emlegettünk, a XIII. ITT-HONI kulisszái mögött. Csodás volt, mint mindig, de Te hiányoztál róla. Régóta hiányzol Szolnok kulturális életéből, s bár az oka nyilvánvaló volt, ezt nem lehet megszokni, ahogy azt a hírt sem, hogy te sátrat bontottál, és csendesen elindultál az égi színpad felé. Köszönök mindent, amit Szolnokért és a néptáncmozgalomért tettél. Köszönöm, hogy személyiségeddel, példaértékű emberségeddel generációkra hatottál, s egy fantasztikus közösséget építettél. Nyugodj békében, a szívünkben élsz tovább!”

Forrás: Tisza Táncegyüttes, Szalay Ferenc és Kállai Mária Facebook

Kapcsolódó cikkek