Tiszaburán már a templom tetejét is ellopják

Megosztás

Két fiatal hozta össze Tiszaburán az év Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűncselekményét, pedig még csak augusztus van – nem elég, hogy betörtek a helyi református templomba és megrongálták a zárat, felhasították a lemezeket, valamint eltávolították a toronyóra hátlapját is, mindezek után egy tyúkólban leltek menedékre.

Fazakas Márk lelkész a Tényeknek elmondta, hogy a behatolók a kerítésen keresztül jutottak be a templom udvarára, majd kifeszítették a kisablakot. Ezt követően felmásztak a toronyba, ahol több négyzetméteren leszedték a rézlemezt. Végül ezt ellopták és eladták.

Megyek ki a tyúkólba, ott alszik bent a drogos. És nem tudok vele semmit csinálni, mert ha megverem, akkor engem visznek el a rendőrök. Vandál munkát végeznek ezek a drogosok, szétszaggatják, a gamezba is betörtek mellettem tegnap, kivitték a flexeket, fúrókat – ezt már egy helyi lakos tette hozzá.

Az elkövetők körülbelül 1 millió forintos kárt okoztak a templomnak. Az egyikük, egy 19 éves fiatal visszaesőnek számít, mivel májusban lopás miatt felfüggesztett büntetést kapott, idén ráadásul többször is betört ingatlanokba és boltokba. A két férfit végül a közelben lévő kamerák felvételei alapján azonosították és letartóztatták.

Kép: kozepkoritemplom.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek