Baltával gyilkolt volna a szolnoki férfi

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy szolnoki férfi ellen emberölési kísérlet és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés miatt. Az illető haragosa barátját akarta meggyilkolni, de tévedésből egy másik emberre támadt.

Az elkövető egy személyes vita miatt idén február 25-én autóval érkezett haragosa barátjának tiszaföldvári házához egy ismerősével. Ott két jelenlévővel agresszívan vitatkozni kezdett, egyiküket le is köpte. A hangos veszekedésre felébredt haragosának barátja, aki az erkélyéről lekiabálva elzavarta a támadót és társát az ingatlanról.

Ezután először elhajtott, majd az ügyészség leírása szerint néhány méter múlva megállt és egy 30 cm hosszú nyelű baltát vett magához. Ezzel visszatért a nyitott kapun keresztül és az udvaron álló férfira támadt, aki pár lépést hátrált. A támadó az egyik kezével megragadta őt, és nagy lendülettel a fejére sújtott a baltával.

Az áldozat el tudott fordulni, így a balta a vállát érte. Ezután a ház felé menekült, ahol a támadó újra lecsapni készült, de a menekülő férfi egy lapáttal védekezett.

A támadás után a vádlott többször felhívta haragosa barátját, és dühösen hangoztatta, hogy a megtámadott férfit akarta megölni, őt képzelve haragosa barátjának helyébe. A vádlott cselekménye akár halálos sérülést is okozhatott volna.

A főügyészség a vádiratban börtönbüntetést és a közügyek gyakorlásától való eltiltást javasolt a férfi ellen. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, az elkövető letartóztatásban várja az ítéletet.

Kép: ügyeszseg.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek