Független vidéki sajtó: vasúti történetek, nem mindig életmentő gondosóra és az év legédesebb témája a heti menü

Megosztás

Életmentő lehet a gondosóra viselése, egy kis borsodi településen azonban az egyik igénylő rosszul járt azzal, hogy sokat használta.  A Debreciner a Дeva néven alkotó zenésszel és énekessel készített interjút, amelyben arról is szó van, hogy egyre több nő vesz részt alkotóként a magyar zenei életben. A szombathelyi központú Nyugat.hu a magyar vasúton tapasztalható állapotokról ír, leginkább jegykezeléssel kapcsolatos panaszokat feldolgozva, míg Szeged független lapja sokkal édesebb témával foglalkozott a héten. Az viszont már megintcsak nem túl jó hír, hogy Szolnok egyik leghíresebb kutyáján életmentő műtétet kellett végrehajtani nemrég. Erről írtak a héten a helyi független újságok.

Borsod24: El kell költöznie, mert túl gyakran használta a gondosóráját?

Egy 300 lelkes, kis borsodi településen váratlan fordulatot hozott a gondosóra-program: a hozzátartozók és barátok szerint azért kell kiköltöznie egy idős asszonynak az önkormányzati ingatlanból, mert az elvártnál gyakrabban kért segítséget újonnan kapott gondosóráján. Mi az összefüggés, kérdezhetnék, joggal. A soknak tartott segítségkérés feldühítette az érintett település, Korlát vezetőjét. A Borsod24 megkereste az ügy főszereplőit, amiből kiderült, hogy nagyon különös esetről van szó.

Debreciner: „Nem igazán örülök annak, hogy egyre több gyártelep van Magyarországon” – interjú Дevával

Дevával készített interjút a Debreciner a Campus Fesztiválon. A zenész, énekesnő szerint örvendetes, hogy egyre több nő vesz részt alkotóként a magyar zenei életben, a kor pedig nem befolyásolja az érvényesülésüket. Úgy látja, ha valaki tehetséges, elszánt, éppen szerencséje van és sokat dolgozik, akkor tizennyolc évesen vagy hatvan évesen is eljuthat odáig, hogy fellépjen akár egy fesztiválon, és előadja a dalait.

Nyugat.hu: „A leckét megtanultuk” – A MÁV nyugdíjasbüntetései továbbra is borzolják a kedélyeket

Vonattal, a Balatonra tartott Szombathelyről egy helyi nyugdíjascsoport, de egyikük otthon felejtette a személyi igazolványát. Habár nyilvánvaló volt, hogy az idős hölgy elmúlt 65 éves, amit társai is igazolni igyekeztek, megbüntették, és oda- és hazafelé is meg kellett vennie a jegyét – írta korábbi cikkében a nyugat.hu. A cikk megjelenése után a lap olvasói több hasonló esetről is írtak, és a MÁV is válaszolt kérdéseikre, amelyet újabb írásukban közöltek.

Kecsup Hírek: Megújul a központi autóbusz-állomás, de nem világos, elköltöztetnék vagy sem

Hamarosan a végéhez közeledik Kecskeméten a központi, Széchenyi téri autóbusz-végállomás egy részének felújítása. De vajon ez azt is jelenti-e, hogy jó időre elnapolták annak korábban tervezett elköltöztetését? A város 2015-ben felülvizsgált közlekedésfejlesztési koncepciójában ugyanis még arról volt szó, hogy a belvárosi pályaudvarnak a Kiskörúton kívül kell alkalmas helyet találni – írja a KecsUP.

Szegeder: Szegedi lett az ország cukormentes tortája, mórahalmi a legjobb sós sétálósütemény

Két szegedi cukrászda, a Reök és a Delimo közös alkotása, a málnás-fehércsokis-pisztáciás-rózsavizes Zöld Málna nyerte el idén a Magyarország Cukormentes Tortája címet. A második hely is a szegedieké lett a Fűszeres Vilmossal, sőt a Magyarország Tortája versenyen is behúzták a harmadik helyezést a Fekete Gyöngy tortával. A sós sétálósütemény kategóriában pedig az a mórahalmi Varga Pékség érdemelte ki az első helyet a Pásztor reggelivel, amelynek nemrég bordás kiflijéről olvashattak a Szegeder követői.

Szol24: Életmentő műtéten esett át a lakótelep tiszteletbeli kutyája

Szolnok Széchenyi városrésze híres kutyájának, Morzsinak az élete sok lakót tart lázban, rendszeresek a közösségi médiában a róla szóló híradások. A Szol24 munkatársa elhatározta, hogy megírja az eb különleges történetét, azonban a terveket felülírta, hogy időközben súlyosra fordult az állapota. Végül a Szolnok Városi Állatotthon Alapítványig kellett menni ahhoz, hogy láthassák a kutyát, mert nem sokkal azt megelőzően ott életmentő műtétet kellett rajta elvégezni.

Veszprém Kukac: Műhúsgyártás 3D-nyomtatóval

Világszerte nagyon vegyes a megítélésük az úgynevezett laborhúsoknak, amiket műhúsoknak is hívnak sokan. Izraelben például nemrég engedélyezték az első szintetikus marhahúst, amit 3D-nyomtatóval állítanak elő. A technológia folyamatosan fejlődik, és sokak szerint az iparág előtt nagy jövő áll. Európában viszont más és nem is egységes a helyzet. A Veszprém Kukac cikkében arról is ír, hogy Magyarország és Olaszország például betiltaná a szintetikus húsokat, mert a magyar agrárminiszter szerint veszélyezteti a hagyományos vidéki életmódot és állattartást. Mindenesetre a McDonald’s az USA-ban belebukott a vegánburger-kísérletébe.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek