Jászkunsági kistelepüléseknek rossz hír: újabb száz magyar postahivatalt zártak be elsején, teljes titokban

Megosztás

Az 1500 fő alatti kistelepülések járják meg ezúttal is. Augusztus elsején nemcsak a banki költségeinkben érezhetjük a Fidesz újabb megszorítását, hanem a szinte fű alatt, teljes titokban végrehajtott újabb postabezárási-hullámban is.

Költségracionalizálás miatt nagyjából száz postahivatalt zártak be azonnali hatállyal augusztus elsején, az alacsony forgalom miatt ugyanis csak veszteségesen lehetett működtetni őket – számolt be a 24.hu. Úgy tudják, leginkább az 1500 fő alatti kistelepüléseket érint az intézkedés, és bár hivatalos lista nincs ezekről, példaként az alábbiakat említik: Lad, Sonkád, Ecseg, Csokvaomány, Szigetbecse, Homokszentgyörgy, Zalahaláp, Pusztazámor, Pécsely és Sáregres. 

A lap kereste az ügyben a Magyar Posta Zrt.-t, szerették volna megtudni, mi a hivatalos oka a bezárásoknak, hány hivatalt érint, hányan veszíthetik el emiatt az állásukat, valamint azt is, várhatók-e újabb bezárások, választ azonban nem kaptak.  

Megerősítette a HVG.hu értesüléseit Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke, aki elmondta azt is, a Magyar Posta automatikusan felajánlja az állásukat veszített dolgozóknak a környező településeken elérhető postai álláshelyeket, amennyiben vannak ilyenek. 

A postabezárási hullám már több mint egy éve elkezdődött, az akkori tervek arról szóltak, hogy a kistelepüléseken az állandó hivatalok feladatait vagy az önkormányzatok bevonásával látnák el, vagy mobilpostával váltanák ki. De jó sok olyan hely van, ahol sehogy.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek