Két aranyesélyből két ezüst, Milák Kristóf és kardcsapatunk is második az olimpián

Megosztás

Milák Kristóf az előfutamok után a középdöntőben is a legjobb eredményt hozta, de a döntőben francia ellenfele hatalmasat javult és olimpiai csúcsot úszva, az utolsó hosszt hihetetlenül megnyomva megnyerte a 200 méter pillangót. Férfi kardcsapatunknál Dél-Korea bizonyult jobbnak a döntőben. Így is óriási siker a két ezüst, eddig mindössze egyetlen bronzérmünk volt Párizsban.

Milák Kristóf nagyon energikusan kezdte a 200 pillangó döntőjét, nyolc tizeddel is vezetett és még az utolsó hosszra fordulva is 0,72 mp előnnyel rendelkezett. Marchand azonban begyújtotta a rakétákat és a hét tizedes hátrányból öt tizedes előnyt hozott össze. A magyar úszó 1:51.75-ös idővel ért be, a francia Léon Marchand az olimpiai bajnok. A dobogó harmadik fokára a kanadai Kharun Ilya állhat fel. Milák teljesítménye így is remek, a kedd esti idejét bőven meg tudta javítani, de ezúttal ez is kevés volt az aranyéremhez.

Ezzel egyidőben kezdődött a kardozók olimpiai döntője Dél-Korea ellen. A férfi kardcsapatunk 45:41-re kapott ki a döntőben Dél-Koreától, így szintén ezüstérmesek lettek. Első aranyérmünkre tehát továbbra is várni kell Párizsban, de a második hely is nagy siker.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek