Áramütést szenvedett gólyát mentettek Tószegen

Megosztás

A Szolnoki járásban található Tószeg községében egy áramütött fehér gólya fokozottan védett egyedként másfél napig nem kapott megfelelő ellátást. Végül egy civil hölgy jelentette az esetet, aki később a mentésbe is besegített, az állat elsőként a Szentesi Természet, – és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítványhoz került.

A sérült gólya még július 26-án, reggel szenvedett áramütést, azonban a Vadmentő diszpécserének megkeresése ellenére egy civil, Galambos Ingrid segítsége kellett, hogy történjen valami. A gólya vérző sebeit legyek lepték el, ami még inkább súlyosbította az állapotát.

Végül neki köszönhetően került ellátásra a madár, miután elszállította a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítványhoz, majd Dr. Gyovai Tibor állatorvoshoz vitték további kezelésre. Sajnos az ellátás késlekedése miatt nagy az esélye, hogy a gólya tartósan sérült marad.

A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány arra kéri a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élőket, hogy hasonló esetekben azonnal vegyék fel a kapcsolatot a központtal az elérhetőségükön, a 06 30 633-2900-s telefonszámon. Megemlítették, hogy külön köszönet illeti Galambos Ingridet a kitartásáért és segítségéért.

A kép illusztráció.

Kép: nyugat.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek