Veszélyjelzést nem adtak ki Szolnok megyére, de továbbra is marad a nagy meleg

Megosztás

A HungaroMet Nonprofit Zrt. szerint sok napsütésre és 30 Celsius-fok feletti csúcshőmérsékletekre lehet számítani a hétvégén, vasárnap pedig az ország északnyugati részén záporok és zivatarok is előfordulhatnak.

Pénteken általában napos idő lesz, néhány gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Keleten több gomolyfelhő is megjelenhet, de estére a felhők eltűnnek, északnyugat és észak felől azonban újak érkezhetnek. A szél változó irányú, gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között lesz.

Szombaton derült vagy gyengén felhős, napos és száraz időre lehet számítani. A szél iránya változó, többnyire mérsékelt marad, de az északnyugati határ közelében a déli szél megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 11-20, délután 29-35 fok között várható.

Vasárnap is sok napsütés várható, de dél körül északnyugat felől egy felhősáv érkezik, amely délkelet felé haladva fokozatosan eltűnik.

Az ország északnyugati részén helyenként záporok és zivatarok is előfordulhatnak. A déli és délkeleti szelet élénk lökések kísérik, délután pedig az északnyugati és északi szél is egyre több helyen erősödik meg. A hőmérséklet hajnalban 14-22, délután pedig 32-37 fok között alakul, azaz továbbra is számítanunk kell a brutális melegre.

Kép: Startlap

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek