Végre megszólalt Sulyok Tamás köztársasági elnök – „Nagyon szeretek főzni”

Megosztás

Gönczi Gábor, a TV2 propagandistája készítette a februárban, Novák Katalin csúfos bukása után hivatalba lépő Sulyok Tamás első elnöki interjúját, ami egészen frenetikusra sikeredett. Hazánk turbulens politikai-közéleti folyamatait látva még az utca embere is konkrétabb és keményebb kérdésekkel találta volna be a köztársasági elnököt, de Gönczi a szervilizmus csúcsát nyújtva az év alákérdezős interjúját készítette el.

A közvéleményt még mindig nem tájékoztatták arról, milyen tanácsok és háttérbeszélgetések vezettek oda, hogy Novák Katalin Balog Zoltán református püspök tanácsára kegyelmet adott K. Endrének, aki a pedofil bicskei V. Jánosnak falazott. Utóbbi jogerősen azért kapott három év négy hónap börtönbüntetést, mert az intézmény pedofil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza az igazgatóra terhelő vallomásukat.

Novák és vele együtt Varga Judit, aki a Fidesz EP-listáját vezette volna júniusban, belebukott az ügybe, majd érkezett a súlytalanság jegyében Sulyok Tamás, aki azóta az észrevehetetlenségével biztosítja, hogy nem fog ehhez hasonló botrány kirobbanni a Sándor-palotában. Nézzünk meg néhány kérdést, amire Gönczi Gábor kíváncsi volt megannyi fontos hazai és globális téma árnyékában:

  • Azt hallottam itt az egyik kedves kollégájától, hogy szívesen időzik velük, tehát például, hogyha nincs egy protokoll esemény, és ebédidő van, akkor szívesen ebédel a többiekkel?
  •  Milyen érzés volt? (mármint megtudni, hogy felkérték köztársasági elnöknek-a szerk.)
  • Nyilvánvalóan a családját, talán a feleségét hívta fel először, ezzel a hírrel. Mit szólt Zsuzsanna asszony?
  • Jól főz?
  • A nagypapaság az egy komoly feladat az ön életében?

A propagandába oltott bulvárinterjú legjobb részeit mégis Sulyok szolgáltatja, aki elmondja, hogy bár hobbija nincs, de szeret túrázni, kerékpározni, főzni, de több edényt használ ilyenkor, mint kellene. Bár vitathatatlan, hogy az interjú során az orosz-ukrán háború, a Trump elleni merénylet és Orbán soros elnöksége is szóba került, de mindezek is olyan szervilis formában, mintha a Pravdát olvasná az ember.

Végezetül ennek egy kiváló példája Gönczi Gábor egyik utolsó nagy kérdése, aminek véleményezésére már tényleg nem maradnak szavak:

Elnök úr, így a vége felé engedjen meg egy kis magánéleti kitekintést. Én ma reggel megnéztem 18 ezres most már a Facebook oldala, ami ahhoz képest, hogy mikor indult el, már egy nagyon szép szám. Vannak rajta hivatalos tartalmak és magánéleti tartalmak is. A magánéleti tartalmakból látom, hogy szívesen főz, nagyon szereti a családját, volt egy nagyon kedves bejegyzése, az unokák kedvencei, a nagypapa által pácolt finom falatok, csipet só és a titkos hozzávaló, a szeretet. Mivel szeret foglalkozni akkor, amikor nem éppen köztársasági elnök, hanem férj, apuka, nagypapa. 

Mit is lehet erre mondani? Elnök úr, köszönjük szépen a beszélgetést.

Kép: sandorpalota.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek