Szolnok: ha nincs tábla és útburkolati jel, egy papírtól máris magánparkolóként kezelhetek egy közterületet?

Megosztás

Simán ki lehet nevezni magánparkolónak egy korábbi közterületet? Ha papír van róla (elvileg), de se KRESZ-tábla, se útburkolati jel nem jelzi a tiltást, akkor is?

G. Zoltán osztotta meg friss történetét, ami Szolnok-Tiszaligetnél történt meg vele még csütörtökön. “Tegnap az Olajbányász parkolóban (lásd térkép, a Tiszaligetben a híd lábánál lévő parkoló) ez az üzenet fogadott. Táblát én nem láttam kirakva, pedig visszafelé direkt figyeltem” – részletezte Zoltán.

A hozzászólók közül többen is úgy vélték, hogy a megfelelő közúti jelzések nélkül az autósoknak a világon semmi fogalmuk nem kell, hogy legyen arról, hogy bármilyen okból nem parkolhatnak az ominózus helyekre. Mások úgy vélték, rendben, biztosan meg lehet vásárolni bárkinek bármilyen területet, de a magánterületet tessék szabályosan, táblával és más jelzésekkel jelezni. Olyan is akadt, aki megkérdezte, hogy a városban teljesen megszokott trükk vajon ilyen helyzetben is működik-e (vészvillogó), ám ezt a hozzászólást később eltávolították.

A történet egyetlen pozitívumára azért mindenképpen hívjuk fel a figyelmet. Hogy az A4-es papír szövegezése a mai átlagos szolnoki világhoz képest feltűnően udvarias, semmi fenyegetés. Sajnos már ott tartunk, hogy ezt ennyire ki kell emelni, mint pozitívum. Arra azonban továbbra is kíváncsiak vagyunk, vajon mikor táblázzák ki, vagy festik fel a megfelelő jeleket az érintett területre.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek