Szolnoki és jászberényi rádió frekvenciájának sorsáról döntött az NMHH

Megosztás

Nem egy rádió sértette meg a médiatörvényt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) szerint, akik az eheti ülésükön a HírFM-et, a Rádió 1-et és az Érd FM-et is megbüntették, valamint figyelmeztetésben részesítették a TV2 Comedy-t. A hatóság eközben döntött a Jászberényi FM 97,7 MHz és a Szolnok FM 92,2 MHz rádiós frekvenciák sorsáról.

Az említett rádiókat más-más okokból büntették: a Mediaworks alá tartozó Hír FM a hatósági szerződésben rögzített vállalását sértette meg azzal, hogy április 8. és 14. között nem tett közzé megfelelő mennyiségű magyar zenét. Az Érd FM szintén szerződést sértett, ők kellő mennyiségű közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsorszámot és hírműsorszámot nem jelentettek meg március elején.

A Rádió1 kapcsán a Balázsék című műsor miatt szabtak ki pénzbírságot, a TV2 Média Csoport humorcsatornája pedig figyelmeztetést kapott az Amerikai fater című műsorszám Smikulás című epizódja miatt.

Emellett több, Jász-Nagykun-Szolnok megyét érintő rádiós frekvencia sorsáról is határoztak. A Trió Rádió, amely 24 órás kereskedelmi jellegű, 24 órás médiaszolgáltatást folytat, egyedül pályázott a lejárt jogosultságú frekvenciára. A Médiatanács szerint a pályázati ajánlat megfelelt az alaki és a tartalmi követelményeknek, így a Jászságban hallgatott Trió tovább folytathatja működését a megyében.

Hasonlóan döntöttek a Szolnok 92,2 MHz médiaszolgáltatási lehetőség tekintetében: a pályázatra kizárólag a jelenlegi médiaszolgáltató nyújtott be érvényes pályázati ajánlatot, ezért a testület az egyedüli pályázó Viacom Kft.-t hirdette nyertesnek – írta meg a Média1.

Kép: myonlineradio.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek