A Mediaworks összes megyei lapja ugyanazzal az alákérdezős Orbán-interjúval jelentkezett karácsonykor

Megosztás

Már-már hagyomány ez az ünnepekkor, ezúttal sem kellett megizzadnia a válaszadás közben a kormányfőnek.

A 444.hu vette észre, hogy a Mediaworkshöz tartozó összes megyei lap ugyanazzal a miniszterelnöki interjúval jelentkezett szenteste napján. Ezeknél a lapoknál a politika rovatot nem a megyékből, hanem a Mediaworks Bécsi úti központjából szerkesztik, a miniszterelnöki interjú pedig kötelező eleme a húsvétoknak, karácsonyoknak és választásoknak is.

A kormány legújabb szlogenjét idéző “Előre, nem hátra” című interjút készítő Csermely Péter természetesen semmilyen belemenős kérdést nem tett fel Orbán Viktornak. Az egyik kérdésnek titulált állítás például így hangzott: „Az új életünkben is itt vannak a régi kihívások, de jöttek melléjük újak. Eközben egy olyan közösségnek vagyunk a tagjai, az Európai Uniónak, amelyik a sorsdöntő gondjaival, migrációval, energiaválsággal, demográfiával, csökkenő világgazdasági súlyával nem törődik, ellenben van két kis plüssbabája, Lengyelország és Magyarország, amiket dühé¬ben időnként a falhoz csapkod. Talán nem túlzás azt mondanom, hogy a jobboldali magyar közösségnek ebből már nagyon elege van”.

Orbán egyébként a járványról azt mondta, hogy sajnos az oltást elutasítók száma jóval magasabb annál, mint amiben reménykedett. “Magyarok vagyunk, mindig van egy jobb megoldásunk, mindig olvasunk vagy hallunk valamit, ami számunkra jobban hangzik az orvosok szavainál. Ehhez képest nagy eredmény, hogy a harmadik oltást már hárommilliónál is többen vették fel, ezzel a legjobbak közé tartozunk Európában. Ez az első és a második oltás esetében is így volt. Mi, magyarok mindig jól indulunk meg; a török levéltárak középkori irataiban leírják, hogy a magyar csapatok első rohama irtózatos – de nincs második. Úgy tűnik, ez a tulajdonságunk megmaradt”.

Orbán szerint Magyarország megmaradt virágzó demokráciának, ugyanis azt mondta, hogy “Nincs még egy olyan ország az unióban, ahol az alapvető kormányzati döntések kialakításakor sok millió polgár véleményét ilyen mértékben figyelembe vennék, mint Magyarországon”.

Forrás: 444.huHVG.hu

Kapcsolódó cikkek