Megint Mészárosné – A hatalmon kívül senki nem akarja az új igazgatót Jánoshidán

Megosztás

Sajnos nem példa nélküli botrány robbant ki az Alsójászsági Petőfi Sándor Általános Iskolával kapcsolatosan Jánoshidán – a településen fideszes polgármesterjelöltként öt évvel ezelőtt és idén is elinduló tankerületi vezető, Mészárosné Vas Márta igazgatói posztra várományos jelöltje került pozícióba az intézményt évek óta vezető, elismert igazgatóval szemben. Mészárosné bár azzal védekezik, a kiválasztás szakmai alapon történt, nem hisznek neki, sőt, a helyiek demonstrációt tartanak.

Tegnap érkezett a bejelentés, miszerint a gyerekek, szülők és a tantestület körében is hatalmas támogatottsággal bíró regnáló iskolaigazgató, Szabó Péter helyett öt éves időtartamra a Jászapátiról érkezett Ikládi Rolandné kapott igazgatói megbízást a Petőfi Sándor Általános Iskola vezetésére.

„Márti módszere az, hogy keres olyan embert, akit rá tud venni, hogy pályázzon olyan iskolába, ahol valakit ki akar nyírni” – mesélt el a tankerületi helyettes módszereiről az egyik forrásunk.

Szabó Péter egy terjedelmes Facebook-posztban köszönte meg a sok támogató szót. „Köszönöm azt a hatalmas szeretetet, aggódást és törődést, amit az elmúlt hetekben, hónapokban kaptam és legfőképpen azt, amit a mai napon. Ez mutatja számomra, hogy nem jártam rossz úton. Köszönöm, hogy kiálltak értem és a munkámért, mellettem. Higgyék el, hogy ennél többet nem is kívánhat egy pedagógus. Szoktuk mondani, hogy a mi munkánkban az igazi eredmény és elismerés évtizedekkel később érkezik, amikor a tanítványaink megállják a helyüket az életben. Most erre rácáfolt mindenki, aki kitüntetett a bizalmával”.

Úgy tűnik azonban, a helyi lakosok nem hagyják annyiban az igazgató távozását, ma este nyolc órára demonstrációt hirdettek meg az iskola elé, amit rossz idő, eső esetén a tornateremben tartanak meg. A gyülekező az iskola utcájában lesz. A polgármester, Eszes Béla már jelezte, biztosan ott lesz a rendezvényen.

Mészárosné Vas Márta utóbbi hónapokban kirobbant botrányait megszámolni is nehéz – tavaly decemberben azt írtuk meg, hogy a tankerületi fenntartású jászberényi iskolák igazgatóival azt közölték, a diákjaik nem mehetnek el egy közösségépítő játékokkal, közös beszélgetéssel és uzsonnával tarkított eseményre nyilvánvaló politikai okokból, majd áprilisban a berényi Bercsényi Miklós Általános Iskolában uralkodó nyomásgyakorlásról és besúgórendszerről olvashattak, amelyet forrásaink nem kis részben Mészárosnéhez kötnek.

Mindemellett a Fidesz Jászapáti kudarcát is megfejtette a napokban: szerinte irigy, gonosz és tehetségtelen emberek tapsolhattak a települést megjáró Magyar Péternek, ráadásul sokan birkapörköltért és sörért rohantak az aratónapi eseményen azok közül, akik nem Pócs János fiában látták a jövőt Apáti számára.

Kép: Petőfi Sándor Általános Iskola, Jánoshida Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek