Abonyban még a templom falát is megrongálta két fiatal

Megosztás

Péntek délelőtt két fiatal, mondjuk úgy, hogy egyszerre aggasztó és szokatlan tevékenységet talált magának a Ceglédi járásban található Abonyban. Szerte a városban számos épület oldalát, kapukat, kerítéseket, magánházakat, sőt, ami a legnagyobb felháborodást okozta, még a a helyi református templom falát is kidekorálták.

A károk pontos mértéke még nem ismert, de a Pest megyei rendőrség úgy ír, az érintettek számára felbecsülhetetlennek tűnik. Rengeteg bejelentést kaptak az eset miatt, a rend éber őrei ezután rögtön autóba ültek – elkezdtek adatot gyűjteni, tanúkat keresni, majd több biztonsági felvételt is bekértek.

Sikerrel jártak, aznap kora estére a két fiú, akik 16 és 14 évesek, már a rendőrségi autó motorháztetején találta magát.

A rendőrök festékszóró palackokat találtak náluk, és egyikük telefonján a “remekművekről” készült képeket is megtalálták. Nem volt mit tagadniuk, beismerték tettüket. Most rongálás miatt kell felelniük.

A graffiti és a rongálás között a legfőbb különbség a szándék és a kontextus. A graffiti általában művészi vagy önkifejezési szándékkal készül. Az alkotók színes festékekkel, mint például festékszórókkal dolgoznak, és különféle képeket, szimbólumokat, szövegeket vagy mintákat hoznak létre. Ezeket a munkákat sokszor engedéllyel készítik, például kijelölt falakra vagy közösségi művészeti projektek keretében.

Ezzel szemben a rongálás szándékosan okozott kár vagy pusztítás. A cél gyakran a tulajdon károsítása vagy értékének csökkentése és nem művészi vagy önkifejezési célból történik.

Képek: Cegléd Város Hivatalos oldala Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek