Pénteken átadták a Coop parkolónál a Karakter tűzfalára készített festményt.

Megosztás

Délután 4 órakor forró, 37 fokos hőségben adták át a Kecső Endre festőművész által készített Szolnok hajnala című tűzfal festményt. Az eseményre több képviselő és Szalay Ferenc polgármester, a Szapáry Klub tagjai és Művésztelepi művészek is érkeztek az érdeklődők mellett.

A mű a Szapáry Klub támogatásának köszönhető, a tűzfalat pedig Kiss Ferenc, a Karakter Kft. ügyvezető igazgatója ajánlotta fel. Megemlítették, hogy már a védettségi eljárás is folyamatban van, hogy minél tovább élvezhessék a városban élők a mutatós festmény látványát.

A mű és az alkotó, Kecső Endre a tűzfal előtt

Szalay Ferenc pedig elmondta, hogy példa kell, hogy legyen a Szapáry klub kezdeményezése a városban, mert lehet még ilyen a város számos helyén és ha így használjuk ki a város homlokzatait egészen más városkép tárul a lakók elé és a lelkeknek is jót fog tenni. Majd a festmény egyik fő motívumára is kitért, ami a vizeket ábrázolja, nincs sok ilyen város, ami a vizeknek ennyi mindent köszönhet, mint Szolnok, itt a Tisza és a Zagyva találkozásánál -mondta.

Nagyházi Lőrinc

A műalkotást Nagyházi Lőrinc, a Nagyházi Contemporary galéria tulajdonosa adta át, aki ismertette a művet és elmondta, hogy nemcsak Szolnok városában, de az ország más városaiban sem túl megszokottak az ilyen alkotások és példaértékű, hogy itt, ekkora összefogással létre tudott jönni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek