Már a rendőrség is vizsgálja az iskolások életveszélyes átkelését a síneken

Megosztás

Emlékezetes, hogy egy iskolásokból álló csoport az aluljáró helyett a vágányokon átkelve közelítette meg az első vágányról induló vonatot a szolnoki vasútállomáson, miközben bármelyik szabad vágányon közlekedhetett volna éppen szerelvény. Szerencsére nem történt tragédia, de az ügy komolyságát mutatja, hogy már a rendőrség is vizsgálódik.

A tanév végén különösen sok osztálykirándulás, a beköszöntő vakációval pedig annál is több nyári tábor zajlik, így ilyentájt látványosan több az országban keresztül-kasul közlekedő gyerekcsoporttal találkozhatunk. A nyár felszabadultabb hangulatában sem szabad viszont a felnőtt kísérőknek elfelejteniük a közlekedési szabályok betartását, és betartatását. Különben nem múlik el a szünet borzasztó tragédia nélkül.

A szolnoki vasútállomásra vezető aluljáró. Sivár, de itt nem járnak vonatok (forrás: vasutallomasok.hu)

Június 12-én éppen egy pedagógus vezette át a vágányokon a diákjait, ahelyett, hogy a biztonságos aluljárót vették volna igénybe. (Az erről szòlò cikkünket itt érheti el.) Korábban pedig Tóvároskertben egy másik iskoláscsoport kelt át a vasúti útátjáróban a fénysorompó tilos jelzése és a mozdonyvezető határozott figyelmeztetése ellenére szintén tanáraik vezetésével. Felvetődik a kérdés, mennyiben függ össze az eset a pedagógus szakma megbecsültségével és a tanárhiánnyal. Vajon a honvédségtől „kölcsönzött” tanerő, vagy a még tanulmányaikat folytató hallgatók mennyiben lesznek megfelelőek a diákok testi épségének megóvására?

A MÁV közleményében felszólítja a közlekedőket, hogy a KRESZ szabályait tartsák be, a síneken ne keljenek át csak kijelölt átjáróban. Ebben természetesen igazat kell adnunk a vasúttársaságnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek