Nem akármilyen fejlesztésekbe kezdenek Martfűn

Megosztás

Martfű városa nagyszabású infrastruktúra-fejlesztési programot indít el, amely során a Jász-Nagykun-Szolnok megyében található település belterületi útjait építik, modernizálják, felújítják, valamint fejlesztik a közlekedésbiztonságot – árulta el a település önkormányzata.

A város önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz program keretében 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a projektre.

A fejlesztési tervek közé tartozik az önkormányzati tulajdonban lévő belterületi utak építése, korszerűsítése és felújítása, a városközpont, a közintézmények és a közszolgáltatási létesítmények jobb elérhetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a forgalom optimalizálása és a városi környezet minőségének javítása.

A közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztése szintén célkitűzés. Ezt a tervezett kerékpárút-hálózat és gyalogátkelők kiépítésével, valamint a városi területek jobb összekötésével kívánják megvalósítani.

A fejlesztések célcsoportjai között szerepelnek az ipari kis- és középvállalkozások is, amelyek számára a beruházások megkönnyíthetik a telephelyhez jutást. A javuló infrastruktúra előnyeiből a helyi és környékbeli lakosok, különösen a munkanélküliek, is részesülhetnek.

A martfűi városvezetés tájékoztatása szerint a projekt befejezése 2025. július 31-ére várható.

A településen végbemenő fejlesztésekről legutóbb áprilisban olvashattak a Szol24-en, akkor a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán nyertek 363 millió forintot, amelyből mintegy 600 méter hosszú kerékpárutat építenek a Temető út és a Zsófia-halom között, ezzel az utóbbi városrészt fizikailag is összekapcsolják a várossal.

Kép: martfumuvhaz.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek