Gyász: elhunyt Martfű egykori polgármestere

Megosztás

Nem sokkal ezelőtt jelent meg Martfű városának hivatalos honlapján, hogy Kozma Imre, aki tanácselnökként kezdte, majd a rendszerváltástól egészen 2006-ig polgármesterként vezette a települést, életének 83. évében március 15-én örökre megpihent. A temetéséről hozzátartozói a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Martfű Város Önkormányzata a Martfűi Állampolgárok Sajtója 1997. augusztus 28.-i lapszámában írtakkal emlékezik meg az egykori polgármesterről. Ebben úgy írnak, Kozma a kezdetektől foga óriási akarással és erőfeszítéssel sajátította el a helyi közigazgatás sajátos és szerteágazó szabályozásait.

„Fontosnak tartotta és tartja a lakossági összefogást, a civil szervezetek, az egyházi közösségek támogatását. Ennek az összefogásnak az eredménye az új városközpont, ahol az elmúlt évi városháza avatás után újabb értékkel, egy csodálatos Szent István-szoborral gazdagodott Martfű város” – olvasható a méltatásban.

Kozma Imrét mindegyik választáson magabiztosan választották meg, mindegyik alkalommal függetlenként. 1994-ben például a szavazatok több, mint 80%-ával lett városvezető.

2006-ban már nem indult, utódja a négy évvel későbbi újraválasztása után néhány nappal tragikusan fiatalon elhunyt Dr. Bakonyi Péter lett.

Kiemelt képünkön Mariusz Rys, a lengyelországi Tuchów és Kozma Imre martfűi polgármesterek láthatóak, amint szignózzák a két település közötti együttműködést.  

Képek: martfu.hu

Kapcsolódó cikkek