A székesfehérvári polgármester elmondta, hogyan tarthatta volna meg a Fidesz Szolnokot

Megosztás

Kiélezett versenyben, de 2006 után nagy meglepetésre mégis sikerült leváltani Szalay Ferenc fideszes polgármestert, a megyeszékhely következő polgármestere Györfi Mihály lesz. Szolnok fájó vereség lehet a kormánypártoknak, az „emberarcú fideszesként” emlegetett Cser-Palkovics András ráadásul azt is elárulta, mi okozhatta a vereséget.

A vasárnap 19 órás urnazárást követően a Nemzeti Választási Iroda elkezdte közzétenni az önkormányzati választások első részeredményeit. 22 óra után már eldőlni látszott a legtöbb Szolnok megyei település sorsa, de a megyeszékhelyen az utolsó pillanatig kérdéses volt a választás eredménye.

“Köszönjük a bizalmat és a szavazatokat, továbbra is Szolnokért, az itt élő emberekért fogunk dolgozni! Ugyancsak a választók döntésének értelmében új polgármester vezeti októbertől Szolnokot. Kívánom neki, hogy felelősséggel, tisztességgel szolgálja városunkat. Huszonkét esztendőnyi polgármesterség után hálával és köszönettel tartozom minden szolnokinak az eddigi bizalomért!” – búcsúzott végül a választást követő napon a Facebookon Szalay, aki 375 szavazattal maradt alul.

A Lakmusz, a Political Capital és a Mérték Médiaelemző Műhely konferenciáján Cser Palkovics-András, Baranyi Krisztina, Pikó András és Soproni Tamás – egyébként újra megválasztott – polgármesterek beszélgettek az eredményekről.

Székesfehérvár fideszes vezetője szerint Szolnokot megtarthatták volna, ha van helyi forrás, amiből a közösség számára fontos fejlesztést meg tudtak volna valósítani. Azonban szerinte ez nem volt, mert a város gazdasága és iparszerkezete sem olyan erős, mint mondjuk a saját városáé, Székesfehérváré.

Cser-Palkovics a rendezvényen egy meglehetősen erős belsős kritikát is megengedett magának. Arra a kérdésre, hogy a jelölőszervezetek között Fehérváron miért nem volt megtalálható a KDNP, azt felelte: „valós politikai szervezetek és közösségek jelennek meg mindenhol. És most a városról beszéltem természetesen.”

Kép: Political Capital

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek