Tiszafüred legfinomabb tortáját keresik

Megosztás

Tiszafüredi, azaz helyi cukrászok mérhetik össze tudásukat a település várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából. Olyan alkotásokat várunk, melyek tükrözik Füred emblematikus épületeit, művészeti-, zenei-, kézműves kultúrát, természeti kincseit, a sokszínű sportéletet bemutató remekműveket.

A Szol24-en itt és itt is olvashattak már, milyen programokkal készül a 40 éves város az évforduló alkalmából. Az idei évben három új attrakcióval bővül/bővült a település: a Természetbúvár Játszóház és Túraközponttal, a Darabos László Helytörténeti Kiállítás megnyitásával és a Református Látogatóközponttal.

Sok más mellett a legfinomabb tortát is keresik, a Kovács Pál Művelődési Központ hirdette meg a „Tiszafüred tortája” versenyt. Profi és amatőr cukrászok egyaránt jelentkezhetnek egészen június 24-ig.

A jubileumot egész évben különböző fejlesztésekkel és programokkal kívánja megünnepelni a városvezetés. A 2024-es évről elmondta, a belváros külsőbb részének felújítása folytatódik a Kossuth térig, illetve megszépül a Deák tér is. Ujvári Imre polgármestert a januári cikkünkben így idéztük: „A Városligetben lévő játszótér – amely a Tisza-tó legnagyobbja – új játékelemekkel fog bővülni. Jövőre elkészül az új katolikus óvoda, amihez tornacsarnok is fog épülni.”

Egy versenyző csak egy pályaművel nevezhet, a zsűrizést július elsején tartják. A szervezők mindenkinek kreatív tervezést, izgalmakkal teli, különleges ízvilágú tortákat kívánnak.

Kép: Hegedűs Róbert

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek