Idén 40 éve város Tiszafüred, egész évben programokkal készülnek

Megosztás

2024-ben lett négy évtizede, hogy Tiszafüredet várossá minősítették, ezt pedig egész évben különböző fejlesztésekkel és programokkal kívánja megünnepelni a városvezetés. A belváros felújítása mellett a településnek három új turisztikai attrakciója is lesz.

Tiszafüreden 2023-ban megújultak a járdák és a közvilágítás, korszerű csapadékvíz-elvezető rendszer épült, megújult a vasútállomás épülete és júniusban megnyitott a Tariczky Endre Régészeti Kiállítás. Befejeződött a régi tiszaörvényi óvoda épületének felújítása is, ahol a Darabos László nevét viselő helytörténeti kiállítás fog nyílni jövőre – mondta az I Love Tisza-tó interjújában Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere.

A 2024-es évről elmondta, a belváros külsőbb részének felújítása folytatódik a Kossuth térig, illetve megszépül a Deák tér is. „A Városligetben lévő játszótér – amely a Tisza-tó legnagyobbja – új játékelemekkel fog bővülni. Jövőre elkészül az új katolikus óvoda, amihez tornacsarnok is fog épülni” – tette hozzá.

Az idei évben három új attrakcióval bővül a település: a Természetbúvár Játszóház és Túraközponttal, a Darabos László Helytörténeti Kiállítás megnyitásával és a Református Látogatóközponttal.

A Szol24-en is írtunk már róla, hogy január 9-én megnyit a tiszafüredi műjégpálya, ami 200 négyzetméteren várja majd a korcsolyázókat. Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig délután 3 és 7 óra között, hétvégén délután 2 és 8 óra között lehet igénybe venni a pályát, mindezt egészen baráti áron.

kép: tiszafured.hu

Kapcsolódó cikkek