Polgármesterjelölti vitát rendeznek Mezőtúron

Megosztás

Ami nem sikerült Jászapátin, az sikerült Mezőtúron – a kormánypárti, regnáló polgármester, Szűcs Dániel elfogadta az ellenzéki kihívója felkérését egy vitára. Farkas Csongor ellenzéki induló sokáig kampányolt az esemény mellett, még nyílt levelet is írt ellenfelének.

Május közepén arról olvashattak a Szol24-en, Jászapátin eldőlt, nem lesz hivatalos keretek között vita a két legesélyesebb induló, Pócs János országgyűlési képviselő fia és Illés Gergő között. Ifj. Pócs szerint a „baloldali képviselőknek” rendszeresen van lehetősége a kritikai észrevételek tolmácsolására, ráadásul azzal támadta kihívóját, hogy elhagyta a városát és külföldről jött haza kampányolni. Így aztán nem lett, nem lesz vita.

Mezőtúron úgy tűnik, demokratikusabbak a viszonyok: Szűcs Dániel elfogadta Farkas Csongor felkérését. „Mezőtúr megérdemli a vitát, hiszen a város sorsa a tét. Teremtsünk ezzel hagyományt, melyet az utókor követhet majd. Akinek van mondanivalója és nincs takargatnivalója, az vállalja a vitát, én vállalom, és ti?” – írta a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) polgármesterjelöltje mind a három indulónak címezve.

Néhány nappal ezelőtt Farkas arról számolt be, Szűcs reagált, lesz egyeztetés a vitáról. Az ellenzéki kihívó négy feltételhez ragaszkodott, az esemény legyen nyilvános, legyen élő közvetítés, a teljes verzió kerüljön fel a YouTube-ra, valamint egységes időkeret alapján szólaljanak fel.

Hamarosan kiderült az is, a tárgyalás sikeres volt az indulók között. Témánként három, az erre történő reagálásra egy percet kapnak a polgármester-aspiránsok. A vitát ma este hat órakor, a mezőtúri moziban rendezik meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek