Megnyitotta kapuit a mezőtúri mozi

Megosztás

Sok mezőtúri lakos régi vágya teljesült azzal, hogy kedd este megnyitotta kapuit a Szabadság Mozi a Petőfi Sándor utcában. A kor igényeinek megfelelő kényelmes, korszerű multifunkciós tér minden korosztály számára biztosít a kikapcsolódásra. A színházterem kettős funkciót lát el, így a filmeken túl színházi előadások is várják a jövőben az ide látogatókat.

A mozi megnyitása fontos mérföldkő Mezőtúr kulturális életében, hiszen ezentúl nem kell elutazni itthonról azért, hogy egy jó filmet megnézzünk

 – hangsúlyozta a megnyitón Herczeg Zsolt. 

2019 közepén nyújtott be az önkormányzat egy pályázatot, melynek célja a színházterem felújítása volt. Tavaly kezdődtek el a munkálatok, melyek során sok fejlesztés valósult meg. Megújult a fűtésrendszer és a klimatizálást is megoldották. A helyiség végében kiépítettek egy mozigépházat, és a színpadon egy speciális, feltekerhető filmvásznat helyeztek el, a falakra pedig hangelnyelő felületek kerültek. A helyiség a legmodernebb hang- és fényrendszerrel lett felszerelve, amely 2D és 3D filmek vetítésére is lehetőséget nyújt. 

Az önkormányzat jövőbeni tervei között szerepel, hogy folytassák az épület rekonstrukciós folyamatait. A színházteremtől a főtér felé eső szárny felújítása ugyanis még nem történt meg, valamint szeretnék megújítani az épület eléggé rossz állapotban lévő, teljes tetőszerkezetét is. Mindehhez természetesen pályázati forrásra lesz szükség. A városvezetés bízik abban, hogy lesznek erre irányuló kiírások.

Kapcsolódó cikkek