A legjobb augusztusi programok Szolnokon

Megosztás

Beköszöntött az augusztus, sokaknak már éppen elég volt a 35-40 fokos hőségből, míg mások kiélvezik a nyár minden pillanatát. Nézzük, hogy Szolnokon milyen programokból szemezgethetünk az augusztusi langyos estéken és forró nappalokon.

Érdekes Szolnok – rendhagyó városnéző séták

Augusztusban négy alkalommal fedezhetjük fel Szolnokot egy-egy könnyű séta alkalmával.

Augusztus 10-én szerdán 11 órakor a Művésztelepre látogathatnak el az érdeklődők, ahol az idén 120 éves helyszín bejárásán kívül Werner Wellsandt, a Reutlingenből érkezett festőművész kiállítása is megtekinthető. Többek között bemutatásra kerülnek martfűi gépezetek túlméretezett képei, melyeket a világ legfeketébb feketéjével fehér vászonra festett és különféle, Szolnokon és környékén készített fotósorozatok, melyek némelyike fotópapírra, míg mások kézműves merített papírra vagy vászonra lettek nyomtatva.

Augusztus 17-én 15 órától az Agóra épületének látogatóktól elzárt területein barangolhatunk. A túra lépcsőkőn és létrákon keresztül vezet, ezért javasolt a kényelmes lábbeli ez alkalommal.

Augusztus 19-én pénteken a szolnoki Tourinform iroda előtt találkozik a sétáló csapat ésKis Krisztián vezetésével Szent István ünnepéhez kapcsolódó tematikus barangolás veszi kezdetét.

Augusztus 27-én 10 órától Bajnai Zsolt kommentárjaival a színjátszás szolnoki helyszíneit járhatjuk be.

Szolnok Napja

 1847. szeptember elsején ezen adták át a Pest-Szolnok vasútvonalat, 2000 óta ezen a napon ünnepeljük Szolnok Napját. Ez alkalomból augusztus 28. és szeptember 4. között számos programmal, közösségi élményekkel és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Helyi termékek vására

A kulináris élmények szerelmeseinek nem kell bemutatni a Helyi termékek vásárát, ahol a Szolnok és környéki őstermelők és kézművesek kínálják portékáikat, A Hild térre érdemes üres hassal és üres kosárral érkezni, hiszen biztosan kerül bele egy kis sajt, méz, gyümölcs, vagy egy kézzel készített szappan.

Music Over The Bridge

Az Örökség Világzenei Fesztivál folyománya 2022-ben a MOB, azaz a Music Over The Bridge. A sok éves múltra visszatekintő rendezvényen garantált a felhőtlen szórakozás. Két színpad, cseh sörök és a Tiszaliget kellemes környezete augusztus 18-tól várja az érdeklődőket.

Fehér Vacsora

Fehér ruhás vacsora a Kossuth téren. A kezdeményezés eredetileg Franciaországból indult harminc esztendővel ezelőtt, s azóta a világ számos pontján szokássá vált. Szolnokon Gáspár István atya a Belvárosi Római Katolikus Egyházközség plébánosa szeretné meghonosítani ezt a hagyományt. Vacsoráról, italról, evőeszközről, asztalról, székről mindenki maga gondoskodik.

Kapcsolódó cikkek