Újjáépítették és átadták a karcagi Manóliget Bölcsődét

Megosztás

A négycsoportos Manóliget Bölcsőde Karcagon több, mint 700 millió forintból épülhetett meg, ebből a városnak mintegy 35 millió forint önrészt kellett biztosítania. A bölcsőde összesen 56 férőhellyel rendelkezik, az átadón jelen levő államtitkát szerint a beruházás mérföldkő a városban és a térségben élő családok számára.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, Hornung Ágnes úgy véli, az ország települései, ahogy Karcag is, akkor tudnak a legjobb ütemben fejlődni és gyarapodni, ha az ott élők pontosan tudják, hogy mit akarnak és kellő hangsúllyal képviselik az álláspontjukat.

Elhangzott továbbá, egy olyan átfogó rendszert hoztak létre, amelyre a gyermeket vállalók bátran támaszkodhatnak: ma is azért dolgoznak, hogy komplex családtámogatási rendszer segítse a családokat.

Nagyjából 66 ezer bölcsődei ellátást biztosító férőhely van hazánkban, minden harmadik településen biztosított a bölcsődei ellátás. Jász-Nagykun-Szolnok megyében így néznek ki a számok: 53 településen, több mint 2200 bölcsődei ellátást nyújtó férőhely működik. Hornung kijelentette, a kapacitásbővítés és a fejlesztés továbbra is zajlik, több ezer férőhely építésén dolgoznak országszerte.

Az eseményen jelen volt mások mellett F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője; Fazekas Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok megyei főispán és Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Kép: infokarcag.hu

Kapcsolódó cikkek