Egy új malom alapkövét tették le Karcagon

Megosztás

Az évszázados hagyományokat folytatni kívánó karcagi malomban a tervek szerint a jövő év végétől indulhat az őrlés nagyjából 2500 négyzetméteren – a tervek szerint búzát és árpát dolgoznak majd fel, de vannak más tervek is.

A másfél milliárdos összértékű beruházással Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a térség gazdálkodói is nyernek. „Egy szerencsés egymásra találásnak vagyunk a tanúi. (…) Egy olyan tulajdonos szövetkezett össze velünk most már öt éve, aki tudja és érzi jól, hogy mit jelent a városnak a malom” – mondta.

Varga a Szatmári Cégcsoportra gondolt, akik kukoricamalmot építettek Karcagon. 2023-ban Szatmáriék a 14. legértékesebb cégcsoport helyét foglalták el a Forbes listáján 56,9 milliárd összértékű vagyonukkal. „Az elsősorban épületgépészeti és fürdőszoba-szakáruházairól ismert Szatmári tíz százalékkal növelte becsült értékét egy év alatt. A cégcsoport értékének oroszlánrészét a Szatmári Kft. adja, de az elmúlt egy év növekedését nem ez, hanem a tejipari érdekeltségek okozták” – írták róluk.

A malomépület mellett egy ezer négyzetméteres késztermék- raktár és a harmincezer tonna tárolására képes betonsilók épül fel, valamint napaelemparkot is létesítenek.

„Szeretnénk megépíteni Magyarország első bulgur előállító üzemét. Ezzel tovább bővítenénk a korszerű táplálkozáshoz fontos étkezési alapanyagok kínálatát, kiváltva az ukrán és török importot, a hazai durumbúzából készült élelmiszerre” – hangzott el az átadón Szatmári Zoltántól, a Kun-Malom Grain Kft. ügyvezetőjétől.

Kép: infokarcag.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek