A szolnoki áldozatot is követelő hajóbaleset túlélője szerint hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson – videó

Megosztás

A vizsgálatok eddigi eredménye szerint ittas állapotban, teljesen logikátlan irányváltásokkal, nagy sebességgel vezette a motorcsónakot az azóta szintén elhunyt férfi. A verőcei hajóbalesetben heten vesztették életüket – köztük egy szolnoki fiatal is -, egyetlen túlélő van, aki most számos részletre rávilágított.

Két hete, szombat éjjel a Dunán, Verőcénél egy motorcsónak ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egyiküknek, a balesetet túlélő olasz férfinak sikerült a partra jutnia. Nem sokkal később egy férfi és egy nő holttestét találták meg, előbbit Verőcétől délre, a Duna-parton, utóbbit a Megyeri hídnál.

Az elején még élvezték, ahogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson – mondta a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője az RTL Híradó információi szerint. Az olasz férfi a baleset előtt nem sokkal ismerte meg a magyarokat, akik felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra. A lap információi szerint a baleset pillanatában a motorcsónak hátsó részében állt. Kulcscsont- és arccsonttörést szenvedett, nemrég engedték ki a kórházból.

Múlt hét szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestét találták meg. Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi holttestét Gödnél, a Duna bal partján találta meg az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége múlt pénteken. A hatodik áldozatot előző vasárnap találták meg Szigetújfalu közelében. Az utolsó, hetedik áldozatot hétfőn találták meg Verőce térségében.

Az eljárás eddigi adatai szerint a motorcsónak vezetője ittas volt, járművét „a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak. (Rtl, Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek