Szolnoki történet, ami egyszerre jó és elkeserítő is, közönnyel teli világunkban

Megosztás

Ismét akadt két jóindulatú ember, aki segített egy bajban levőnek, ám ami a tömeg nagyobb részét illeti, eszébe sem jutott senkinek még észrevenni sem a problémát. Ha pedig észrevették, elfordították a fejüket, hiszen nem az ő gondjuk.

Farkas Böbe írta ki magából mérgét az egyik helyi csoportban, amit a teljesen közönyössé vált világgal kapcsolatban érez, ami éppen egy szolnoki történetben csúcsosodott ki a hétvégén. “Eszméletlen mennyire közömbösek az emberek! Naivan nem.olyan rég gondoltam, elsétálok a Tallin városrészen lévő Spar üzletbe. Már odafelé menet jött szembe egy 60 év körüli bácsi akit messziről láttam,hogy nem stabil. Össze is esett. Elég nagyot sikerült esnie sajnos. Nagy nehezen sikerült egy másik idős úrral felsegíteni, a padra ültetni” – írta.

A férfiról kiderült, cukorbeteg és sok más apróbb betegsége is van. Mint a fal, olyan fehér volt. Evett egy csokit, ivott kicsit, hátha jobb lesz. Addig a segítőkész úr és Böbe is útnak indult a dolgára. Néhány perc múlva visszaért ugyanoda és “természetesen amíg visszatértem, egy lélek sem kérdezte meg tőle, mi a baj, tud-e segíteni.”

Tíz perc beszélgetés után kiderült, hogy merre is lakik. Nagy nehezen sikerült egy férfit autóval megállítani, hogy lenne-e kedves hazafuvarozni az urat. Természetesen igent mondott. Be is állt a tömb elé, ahol a padon ült a beteg úr. Jöttek-mentek az emberek és Böbe bánatára senki sem kérdezett semmit! De egy nagyon “szimpatikus” pár azt megjegyezte, hogy felháborító, hogy autóval elfoglaltuk a kerékpárutat. “Milyen világban élünk? Tényleg ennyire közömbösek az emberek többsége? Vagy azonnal részeg, drogos ha összeesett?! Figyeljünk már jobban oda egymásra! Legyen már bennünk több emberség! Minden tiszteletem a két úrnak akik segítettek” – zárta történetét Böbe.

Az elmúlt évtizedekben Szolnokon és más magyar városokban is megfigyelhető a teljes közöny, ami az utóbbi 10-15 évben látványosan kicsúcsosodott, már mindenki elfordítja a fejét és legfeljebb beszólogatni tud. Vannak, akik mindig is ilyen közönyösek voltak, ám sajnos olyanok is akadnak, akik valaha jószívűek voltak, de néhány segítőkészségüket kihasználó ember miatt váltak közönyössé. Sajnos, ez a jelenlegi Szolnok, 2024-ben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek