Látványos karambol, ismét vonat elé hajtott az autós

Megosztás

Egészen ijesztő az autó belsejében készült fotó, amelyik mutatja, milyen könnyedén és durván hatolt be az autó utasterébe a mozdony ütközője. Ha ott (volna) valaki, biztosan nem lehetett semmi esélye a túlélésre.

A Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó, Dabasról 5:15-kor továbbindult S21-es vonattal (2959) ütközött egy autó Inárcsnál a Rákóczi úton lévő, andráskereszttel ellátott vasúti átjáróban. Az utasok közül senki nem sérült meg.

Fotók: MÁVINFORM

Rendkívül ijeszt az autó belsejében készített fénykép, csak hogy érzékeltessék az arányokat és a túlélési esélyeket. Figyeljünk sokkal jobban oda vasúti átjáróban, az Andráskereszt egy STOP-táblának felel meg, még inkább figyelni kell az ilyen vasúti átjáróban, mint egy fénysorompónál. Bár igazából minden vasúti átjárónál fokozottan kell(ene) figyelni, mivel mindig a vonat lesz az erősebb. Íme ez a kép is egy bizonyíték.

A Lajosmizséről Budapestre 8:40-kor induló S21-es vonat (2957) Lajosmizse és Inárcs-Kakucs között nem közlekedett. Inárcs-Kakucs és Kőbánya-Kispest állomás között pótlóbusz szállította az utasokat.

A Táborfalváról 6:52-kor a Nyugati pályaudvarra elindult S21-es vonat (2937) menetideje 65-70 perccel nőtt, emiatt csak Kőbánya-Kispestig közlekedett.

A Nyugati pályaudvarról 10:14-kor Lajosmizsére induló S21-es vonat (2914) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedett. Odáig az utasai a Nyugati pályaudvarról 10:20-kor Debrecen felé induló Tokaj InterCityvel (IC 654) utazhattak. Az IC Kőbánya alsó megállóhelyen is megállt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek