Mi jártunk szolnoki gyerekként a balatonszepezdi gyermektáborban? – videó

Megosztás

A rendszerváltás előtt KISZ, az utóbbi évtizedekben pedig a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Alapítvány tábora. Fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ajánlott, remek képsorok. Mi is nyaraltunk itt?

A Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítványt Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 1990-ben alapította. Célja: “a volt KISZ és úttörő szövetség nagy értékű vagyonát tartsa egyben, kezelje, valamint munkaszervezetével tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a vagyon állaga ne romoljon, és annak hasznosításából segítse elő a Szolnok Városi gyermekek táboroztatását, üdültetését, és a kuratóriumon keresztül pályázati úton teremtsen alapot különböző ösztöndíjakra, illetve gyermek és ifjúsági rendezvények költségeire.” Megvalósul?

Ha kíváncsiak vagyunk a tábor adataira, ezt írtuk korábban a Szol24 hasábjain. “Balatonszepezd kedvelt északi parti üdülőhely. Révfülöptől északkeletre a kitűnő borokat termő Öreghegy lábánál fekszik. A közelben található a Káli medence, amely kiválóan alkalmas kirándulásra, kerékpártúrázásra. Balatonszepezd felett 300 m magas hegyek emelkednek, ahonnan szép a kilátás a Balatonra. Bár a tábor is bővelkedik a szórakozási lehetőségekben, igazi vonzerőt mégis a Balaton jelenti. Néhány percnyi kellemes sétára van a tábortól. A révfülöpi strand (csupán 1-2 km) ahol lankásabb, homokos part csábítja a fürdőzőket. Révfülöp hajókirándulások kiindulópontja, Például: Badacsony.

Általános és középiskolás csoportok mellett családok is felkereshetik a tábort”, ami egyébként, mint megtudható, 130 férőhelyes.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek