Túl sok lehetett a Halálos iramban, négy kocsit próbált ellopni a fegyverneki férfi

Megosztás

Négy jármű eltulajdonításával próbálkozott a kissé felpörgött fegyverneki férfi, ráadásul kettőt sikeresen el is lopott, mindkettőben benne maradt az indítókulcs. A rendőrök az összes autót megtalálták, hét vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják az elkövetőt.

A police.hu úgy ír, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra több bejelentés is jött lopásokról a hétvégén. Az első telefon április 13-án délelőtt érkezett arról, hogy betört egy ismeretlen egy fegyverneki élelmiszerüzletbe, és pénzt zsákmányolt. 

A következő bejelentés másnap reggel érkezett. Egy sofőr csak pár percre hagyta őrizetlenül a kocsiját egy fegyverneki bolt előtt, de ennyi pont elegendő volt a tolvajnak, hogy a benne lévő indítókulccsal elvigye. Amíg a rendőrök helyszíneltek, megjelent még egy sértett, aki arról számolt be, hogy nyitott autójából ellopták a pénztárcáját.

Valaki egy másik kocsit is megkísérelt meglovasítani, azonban annak „csak” a gyújtáskapcsolóját rongálta meg. Nem tudta elvinni, az abban talált iratokat és bankkártyát viszont magával vitte a tolvaj. A bankkártyával megkísérelt pénzt felvenni, sikertelenül. Szintén Fegyvernekről jött az állampolgári hívás, miszerint egy tehergépkocsi ajtaját nyitva találták, és egy ismeretlen megrongálta a kormány alatti kábeleket. Törökszentmiklósról is kocsilopást jelentettek, ott egy családi ház elől vitték el a gépjárművet, melyben szintén benne maradt az indítókulcs.

A durva az, hogy az összes bűncselekménnyel ugyanaz a 19 éves fegyverneki férfi hozható összefüggésbe.

Április 14-én kutatást tartottak a lakcímén, és megtalálták a bolt elől elkötött kocsit. A férfi elmondta a rendőröknek, hogy merre találják a másik autót Tiszabőn, tehát mindkét kocsi visszakerült a jogos tulajdonoshoz.

A gyanúsítottat előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

A nyomozók négyrendbeli lopás, kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett kísérlet, és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és letartóztatását kezdeményezik.

police.hu

Kapcsolódó cikkek