Egy hetes lakossági szűrőprogram indul Szolnokon

Megosztás

Tiszta szívvel Szolnokért! – ezt a nagy, piros betűkkel olvasható címet viseli a jövő héten kezdődő, betegségmegelőzéssel, lakossági szűrővizsgálattal egybekötött program. A megnyitót Prof. Dr. Papp Előd kardiológus osztályvezető főorvos tartja holnap az Aba-Novák Kulturális Központ multifunkcionális termében.

Az egész héten át tartó rendezvények az Aba-Novákból indulnak, majd a Széchenyi Zöld Házban, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában, a VOKE Művelődési Központban és a szandaszőlősi iskolában folytatódnak.

A programokat személyre szabott tanácsadással, szakorvosi, szakápolói jelenléttel egybekötve tartják, a részvétel ingyenes.

A nyitórendezvényen egyből két előadást is megtekinthetünk, Vízkeleti-Hegedűs Judit, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője és Nagy-Bana Zsanett mentálhigiénés prevenció specialista is beszélni fog.

Stresszcsökkentés, demencia tanácsadás és lelki elsősegély kapcsán egyaránt igyekeznek segítséget nyújtani a szakemberek, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai és más szakképzett orvosok pedig véroxigénszint mérést, függőségi tesztet, nőgyógyászati rákszűrést és urológiai vizsgálatot is tartanak.

A hét minden napján egészséges, reform termékek bemutatója lesz a COOP Szolnok Zrt. támogatásával.

Képünk illusztráció.

Kép: naturmedfured.hu

Kapcsolódó cikkek