A kupagyőzelemért játszik ma a Szolnoki Olaj

Megosztás

Ahogy néhány nappal ezelőtt írtuk, az Olajnak is szurkolhattunk a hétvégén a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjében. A Szeged ismét kifogott a főcsoportot 48 ponttal megnyerő Szombathellyel, eközben a szolnoki csapat a Pécs csapatát verte magabiztosan.

Egyetlen mérkőzésre, pontosabban győzelemre van a Szolnoki Olaj, hogy kupagyőzelmet ünnepeljen, ehhez a Szedeákot kell legyőznie ma este.

Az előző idényben magyar bajnok és Falco a Szegeddel, míg a másik ágon a Szolnok a Péccsel csatázott a fináléért. A megyeszékhely csapata eléggé magabiztosan, három negyedet is megnyerve, 70-87-es győzelemmel biztosította be magának a részvételt.

Az első negyedben már 18-30-ra vezetett, majd félidőnél tovább növelte előnyét. Igaz, a harmadik negyedet tíz ponttal elveszítette, de végül így is magabiztosan hozta a meccset. Eközben a Szedeák 87-96-ra verte a Falcót, ami azt jelenti, a ma este nyolc órakor kezdődő kupadöntőt a Szeged és a Szolnok fogja vívni.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

A Kupa lebonyolítása tavaly megváltozott, már nem nyolcas döntőre került sor, ugyanis a negyeddöntőket – amelyeket eddig a nyolcas döntő első napján vívtak – a kupahét közepén rendezték meg a jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával. A férfi MK győztese három, az ezüstérmes 1,5 millió, a bronzérmes pedig 900 ezer forintot vihet haza.

Kép: Girgász Péter

Kapcsolódó cikkek