Az Olajnak is szurkolhatunk a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében

Megosztás

A harmadik aranyérmére hajt a címvédő Szombathely a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjében, amit a hétvégén, április 6. és 7. között rendeznek a budapesti BOK Csarnokban, persze a Szeged és a Szolnoki Olaj is okozhat még kisebb-nagyobb meglepetéseket.

Ahogy megírtuk még január végén, az előző idényben magyar bajnok és jelenleg is éllovas Falco a Szegeddel, míg a másik ágon a Szolnok a Péccsel csatázik a fináléért.

A Falco tavaly ugyancsak a fővárosban, méghozzá a Tüskecsarnokban ünnepelhetett 2021 után másodszor kupadiadalt, miután a döntőben egyoldalú meccsen 92-48-ra kiütötte a Sopront. A harmadik helyet a Kecskemétet verő Szolnok szerezte meg.

A Kupa lebonyolítása tavaly azonban megváltozott, már nem nyolcas döntőre került sor, ugyanis a negyeddöntőket – amelyeket eddig a nyolcas döntő első napján vívtak – a kupahét közepén rendezték meg a jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával.

Szolnoki Olaj februárban kinevezett szerb edzője, Oliver Vidin úgy vélekedett, hogy nem volt ildomos megünnepelni az alapszakasz harmadik helyét, mert még messze van a szezon vége.

„A Pécs ellen sok minden múlik azon, hogy milyen kerettel állnak ki most a csapatok, a rutin mellettünk szólhat. Egyelőre nem tudni, hogy milyen súlyos az amerikai Anthony Durham sérülése, az ő játéka egyelőre bizonytalan” – mondta a tréner, míg Pallai Tamás szerint a Pécs egy fiatal csapat, amely szeret verekedni és harcolni.

“Az ellenük vívott bajnokihoz képest most ott lesz nálunk Lukács Norbert és Dustin Thomas is, így előrébb léphetünk a lepattanózás és a benti pontok terén. Sosem szerencsés, ha egy szezonon belül már a harmadik edző ül a padon, de Oliver ezt nagyon jól kezelte, elfogadtuk őt” – fejtette ki a Szolnok játékosa.

A férfi MK győztese három, az ezüstérmes 1,5 millió, a bronzérmes pedig 900 ezer forintot vihet haza. A program: szombat, elődöntő: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – SZTE-Szedeák 17.00 és NKA Universitas Pécs – NHSZ-Szolnoki Olajbányász 20.00. Vasárnap, helyosztók: bronzmérkőzés 17.00, döntő 20.00    
    
MTI-információ

Kép: Szolnoki Olajbányász Fb

Kapcsolódó cikkek