Új benzinkút nyílt Szolnokon, mutatjuk az árakat

Megosztás

Az ORLEN-csoport piacra lép Magyarországon, olvashattuk a híreket 2022-ben. Ígéretüket betartva a MOL-csoporttal és a Grupa LOTOS-sal kötött megállapodás értelmében az idei évben fokozatosan átvették és átnevezték a hozzájuk kerülő töltőállomásokat. Szolnokon a Tószegi úton nyitott meg.

Jelentős változások előszele volt, hogy tavalyelőtt a MOL megvásárolta a Lukoil töltőállomásokat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft.-t. A Lukoil tehát kivonult, a 79 töltőállomásával pedig Orlen néven találkozhatunk a következő években.

A villanyautosok.hu szerint „egyértelmű, hogy mindhárom cég elkötelezett az elektromobilitás irányába, így egész biztosan egyre több benzinkúton tudunk majd villanyautót is tölteni”.

Az Orlen összesen 141 helyszínen elérhető a hazai piacon, némiképp meglepően hat a megjelenése, hiszen eddig elsősorban az ország nyugati felén terjeszkedett. Az idei évtől Kecskeméten négy; Szegeden, Nyíregyházán és Debrecenben három-három; Miskolcon, Zalaegerszegen, Békéscsabán, Pécsett és Veszprémben pedig két-két Orlen-kúton tankolhatnak majd az autózók.

Mutatjuk a szolnoki Orlen árait:

95-ös Benzin E10: 634 ft/liter

Gázolaj: 648 ft/liter

Lpg: 341 ft/liter

100-as Benzin E5: 685 ft/liter

Prémium Gázolaj: 702 ft/liter

Kép: Lovas Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek