Másodperceken múlott, hogy a jászberényi buszpályaudvaron nem vitték el emberünk biciklijét

Megosztás

A kerékpár lezárt állapotban várta vissza tulajdonosát, ám előtte valaki egészen más érkezett.

Jász-Nagykun-Szolnok megye sajnos az utóbbi években végképp nem a közbiztonságáról lett híres. Most már fényes nappal is meg mernek olyan dolgokat csinálni a tolvajok, hogy azt sok évvel ezelőtt még elképzelni sem tudtuk volna.

Norbert tette közzé az egyik helyi közösségi médiás csoportban, hogy nagyon kevés híján megszabadították át kerékpárjától. Éppen tette érte az illetőt, ám a meglepetés erejétől jött pár tizedmásodperc lefagyás. Ilyenkor egyébként mi mit tennénk? Ha kihívjuk a rendőrséget, a tolvajnak egy percen belül hűlt helye lesz, ha megtámadjuk, mi járhatunk sokkal inkább pórul, ha pedig elkapjuk, akkor esetleg ellenünk fordít valamilyen fegyvert.

Norbert figyelmeztetése. “Mindenki vigyázzon az értékeire. Fényes nappal forgalmas helyen (autóbusz-pályaudvar). Kb 5 méter volt közöttünk, de annyira váratlanul ért hogy ott és úgy. Az elkövető: barna kabát, amennyire lehet takarva magát. 160-170 cm magas férfi, és meg meri csinálni…” – írta Norbert.

Kéktúra Közösség Jászberény hozzászólása: “Buszpályaudvar? Enyémet onnan vitték el, van kamera, a rendőrség mégis lezárta az ügyet, nem láttak/nem tudnak semmit” – panaszkodott a kommentelő. Itt ismét néhány másodpercen múlott. Látható, hogy ez a biciklizár nem a legvékonyabbak közé tartozik, de kitartó munkával természetesen megoldható probléma a tolvajok számára. Itt se sokon múlott.

Kapcsolódó cikkek