A tiszaigari Váradi Martin legnagyobb álma, hogy mentős lehessen

Megosztás

Váradi Martin egy 15 éves tiszaigari fiatal, akit lenyűgöz a mentősök hivatása és legfőbb célja, hogy mentőápoló legyen. Ennek megfelelően jelenleg Karcagon tanul, a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ápolói szakán. Sok időt tölt a közösségi médiában, ahol a mentőszolgálat munkáját és az életmentést népszerűsítő tartalmakat közöl, utóbbi felületen már hétezernél több ember követi a munkásságát. Gyakran látogatja meg a tiszafüredi és a karcagi mentőállomások dolgozóit.

Az alföldhir.hu egy interjút közölt vele a napokban, amiből többek között azt is megtudhatjuk, hogy előfordult már olyan eset az életében, amikor alkalmaznia kellett valamely életmentő technikát. Szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos munkát végeznek a mentősök és arra próbálja ösztönözni közösségi oldalainak követőit, hogy ne féljenek cselekedni, míg kiérkeznek a mentőszolgálat munkatársai.

Váradi Martin

A fiatalember beszámolt arról is, hogy jó viszonyt ápol a tiszafüredi, illetve a karcagi mentőállomás munkatársaival, akik sokat segítenek neki a tanulmányaiban, szívesen bevezetik a mentői hivatásba.

Egy karcagi mentőápoló még egy egyedi pólóval is megajándékozott, amit akkor viselek, amikor bemegyek hozzájuk. Az évek alatt az ország különböző pontjain szolgálatot teljesítő mentősökkel kerültem kapcsolatba, például Szob város mentőállomásának vezetője is meglepett egy Mentőszolgálatos pólóval.

-mondta Váradi Martin.

fotó forrása: alföldhir.hu

Kapcsolódó cikkek