Egy igazán kellemetlen szolnoki probléma jött elő a Tiszából

Megosztás

Minden érintett számára rosszul alakult a helyzet, a Tiszához lejutni vágyók sem szeretnének egy hamvakkal teli urnát kerülgetni és valószínűleg a hozzátartozók sem egészen így képzelték a “végső nyughelyet”.

A kifejezetten kellemetlen témájú problémára G-né Molnár Éva hívta fel a figyelmet az egyik helyi csoportban.

A Tisza körgáton, egészen pontosan a kutyastrandon találkoztak ezzel a lebomló urnával. Ez a tény már önmagában sem túl szívderítő. Valaki itt helyezte végső nyughelyére a hozzátartozóját, viszont azzal a ténnyel nem számolt, hogy a Tisza visszahúzódik és a hamvak ott maradnak. Igaz, a hozzászólók közül többen is arra tippelnek, hogy nem itt helyezték el az urnát, csak a sodrás kihozta, a visszahúzódó víz miatt pedig megfeneklett a “csomag”.

A közzétevő úgy véli, megvan a hely ahol a végtisztességet meg lehet adni, de az nem a folyónál van, az egész helyzetet elég bizarrnak tartja. Megemlítette, hogy elég kellemetlen lenne kerülgetni valaki hamvait, ha le akarnak menni a Tiszához.
“Szerintem a hozzátartozó sem így gondolta…” – fűzte hozzá írásához Éva.

A legtöbben úgy gondolják, hogy valószínűleg nem ott helyezték el eredetileg, csak szerencsétlenül kisodródott, most pedig már a visszahúzódó folyó miatt nincs is esélye, hogy külső segítség nélkül visszajusson a Tiszába, ahova szánták.

Nem éppen kellemes téma.

Kapcsolódó cikkek