Hamarosan világhírű lesz a páratlan szolnoki kezdeményezés

Megosztás

A KSH adatai szerint Magyarországon évente körülbelül 2 millió ember szenved valamilyen krónikus betegségben, ami a halálozások legfőbb oka. A betegségek egy része gyógyíthatatlan és limitált időt biztosít az érintettek számára. Az Időház egyedülálló kezdeményezése ezeken az embereken és családjaikon szeretne segíteni.

A szolnoki születésű Drávai Tamás életében a szociális érzékenység és a közösségi aktivizmus mindig fontos szerepet játszott. Az elmúlt évtizedek alatt számos karitatív tevékenységben részt vett Magyarországon és külföldön, szülővárosát pedig kiemelten támogatja magánemberként. Az IDŐHÁZ ötletét egy külföldi, hasonló szervezet inspirálta, aminek “pénz nélküli” működése szimpatikus volt számára. Az IDŐHÁZ elindításának folyamatát édesapja váratlan halála gyorsította fel 2023-ban.

A Deutsche Welle legfrissebb riportjából kiderül, hogy mi köze van a miskolci idős, mellrák miatt kezelt Marika néni és családja hétvégi nyaralásához egy Új-Zélandra költözött magyar fiatalembernek? És hogyan lehet pénzmozgás nélkül segíteni elesett embertársainkon?

Fotó: Időház

Kapcsolódó cikkek