Elvágta háza kertjében a gázcsöveket egy mezőtúri férfi, mert megharagudott a szolgáltatóra

Megosztás

Más típusú órát szeretett volna beköttetni, ám miután ezt a kérését visszautasították, nagy haragra gerjedt. Azzal fenyegetőzött, hogy megnyitja a csapot és meggyújtja a gázt. A hatóságok ezt nem kívánták megvárni.

Felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat és a próbaidőre pártfogót rendeltek ki egy mezőtúri férfi mellé, aki elvágta a háza kertjében található gázóra bekötését, miután a helyi szolgáltató a férfi kérése után másfél évvel sem szerelt fel feltöltőkártyás mérőórát, derül ki a TV2 Tények riportjából.

A férfi azután döntött úgy, hogy elvágja a csöveket, hogy tavaly augusztusban ismét elutasították az óracserére vonatkozó kérését. Ezután hazament, elzárta a főcsapot, majd két helyen elvágta a csöveket és ismét felhívta a szolgáltató diszpécserét, akinek azt mondta, hogy megnyitja a csapot és meggyújtja a gázt. Később a szolgáltató emberei rendőrök kíséretében jelentek meg a férfi házánál, és az egyik gázszerelő még a robbantás előtt elzárta a főelzárót.

A mezőtúri férfi ittasan követte el tettét, vele szemben közveszély-okozás előkészülete miatt emeltek vádat. Bár a Tények riportjában azt mondta, hogy nem gondolta komolyan, hogy meggyújtja a gázt, ügyében a Szolnoki Járásbíróság dönt majd, de büntetlen előéletű, ezért valószínűleg nem kap letöltendő büntetést. (via Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek