Fel akarta robbantani volt élettársa házát az újszászi férfi, csak egy szikra hiányzott hozzá

Megosztás

Kiszakította a konyhában a gázcsövet, amelyből lassan, de biztosan ömleni kezdett a gáz és beborította az egész zagyvarékasi lakóépületet. Fel is akarta robbantani, közben pedig egy másik férfit késsel többször megszúrt.

Közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 42 éves újszászi férfi letartóztatását a Szolnoki Járási Ügyészség. Az ügyészség indítványa szerint a férfi a szeptember 23-ra virradó éjszaka ittas állapotban megjelent a vele egy hónappal azelőtt szakító élettársa zagyvarékasi családi házánál. A férfi a ház udvarára a kerítésen át bemászott, a teraszon található elektromos szekrényben lévő áramvédelmi kapcsolót lekapcsolta, majd bement a házba, hogy felrobbantsa – számolt be az esetről a Szolnok Járási Ügyészség, a részleteket a Szoljon szemlézte.

A behatoló úgy tudta, hogy a ház éppen üres, azonban ott aludt egy – a házon a tulajdonos megbízásából felújítási munkákat végző – munkásember, aki a zajokra felébredt és a jogtalanul behatoló gyanúsítottal dulakodni kezdett, melynek során a gyanúsított a nála lévő kisbicskával mellkason, illetőleg lapockatájékon többször megszúrta a sértettet.

A dulakodás közben a munkás felismerte a gyanúsítottat, és közölte vele, hogy hagyjon fel cselekményével, mert ismerik egymást. Végül abbamaradt a konfliktus, mindketten kimentek az udvarra.

Ezt követően a sértett távozott az ingatlanból, az elkövető azonban – miután egyedül maradt –visszament a házba, és a konyhában a tűzhely és a gázcsap közötti gégecsövet a helyéről kiszakította, melynek következtében a nyitott gázcsapon keresztül a lakóépületbe szivárogni kezdett a gáz. A férfi ezután távozott.

A gázszivárgást másnap reggel észlelte a budapesti munkahelyéről hazaérkező volt élettárs és értesítette a hatóságokat. A szivárgás miatt a robbanás veszélye fennállt, a további gázszivárgást a helyszínre érkező tűzoltók szüntették meg. A gyanúsított bántalmazása következtében az ingatlanban tartózkodó férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte. 

Kapcsolódó cikkek