Elképesztő versenyszámokban mérték össze tudásukat a strongmanek és strongwomanek Jászberényben

Megosztás

Izgalmasan alakult a 70 kilogramm feletti strongwomanek versenye a Jászberényben megtartott BSD Sportnapon, ahol végül egyetlen ponttal lemaradva a nyertes Koczkás Évától, ezüstérmet szerzett a CESA Strongwoman-liga harmadik fordulójában a jászberényi Bordás Dorina. Több jász kötődésű sportoló is sikerrel zárta a versenyt, a 70 kilogramm alatti kategóriában Lukács Luca a negyedik, Montvai Dorina az ötödik helyet érte el, Barta Szilárd ezüstérmes strongman lett, Kovács-Bója Attila pedig hatodikként végzett.

A Közép-Európai Erősember Szövetség, vagyis a CESA 2020 őszén alakult meg, azóta több, mint 100-an csatlakoztak a versenykiírásokhoz, ráadásul a létszám és az érdeklődés folyamatosan emelkedik.

Megkérdeztük a kategóriájában ötödik helyet elérő Montvai Dorinát az élményeiről: „Az eseményt magát nagyon pozitív dolognak éltem meg, hiszen ezelőtt sosem vettem részt ilyen típusú versenyen. Őszintén szólva, szinte az utolsó pillanatban kezdtem el a felkészülést. Nagyon sok kondis videót néztem, ahol mások bemutatják az évek alatt, miből mit tudtak felépíteni. Leginkább ez motivál, és minden csak kitartás kérdése”.

A kitartásról Magyarország egyik legerősebb nőjének, Bordás Dorinának, akinek édesapja egyben az edzője és a mentora is, szintén van mit mesélnie. Elmondása szerint mivel ezek súlyhatáros versenyek, így fontos, hogy az erőszint növelése mellett a testsúlyra is odafigyeljen, emellett minden nap más izomcsoportra fókuszálva végezte az edzéseit. Nagyon összetett számokból áll a verseny, az alsó és felső test erejére egyaránt szükség van.

Fotó: Prémium Média és Sport Management

Kíváncsiak voltunk, hogy mi motivál egy fiatal hölgyet olyan különleges versenyszámokban való indulásra, mint amilyen a rönknyomás, az autófelhúzás, vagy a lengő- és koffercipelés.

„Valóban szokatlan, hiszen ez nem egy tipikus női sport. Én viszont egy igazán csajos csajnak tartom magam. Szeretem, ha a versenyeken szép a sminkem és a hajam is. Ezért a fő mottóm, hogy a nőiesség nem lehet kifogás a gyengeségre”.

Kamionos kaszkadőrshow is szórakoztatta a közönséget
Rendkívüli versenyszámokban mérték össze tudásukat az indulók

Az aktuális fordulóban nyertes nyíregyházi Koczkás Éva tudatosan készült arra, hogy az erőemelő szakágból az erősember-számok felé vegye az irányt. Úgy tűnik, sikerrel vette az ugrást, az utolsó etapban autófelhúzásban kellett jeleskedniük az indulóknak: Koczkás 30-at teljesített, a hazai pályán szereplő Dorina 23-at, így dőlt el az arany sorsa.

A hazai kupasorozat eddigi két fordulóján Dorina végzett az első helyen, tehát összetettben még mindig vezet, októberben pedig Madridban képviselheti hazánkat az Arnold Sports Festival Europe versenyen, amire 13 héten keresztül készült.

Fotók: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek