Megszületett a végleges buszmenetrend Szolnokon

Megosztás

Nehéz szülés volt, de február végére megszületett a Volánbusz módosított menetrendjének módosítása.

Ahogyan arról a közelmúltban írtunk, pár hónappal ezelőtt elkezdődtek az egyeztetések a Volánbusz és a szolnoki városvezetés között. Erre azért volt szükség, mert a november elsején életbe lépett menetrend számos kritikát kapott, a közösségi oldalakon szinte “égtek a vonalak” a lakossági észrevételektől. A várva várt járat túl sokat késett, hamarabb indult, sőt olyan is előfordult hogy soha nem érkezett meg.

Végül novemberben Szalay Ferenc is belátta, hogy módosítani kell az új buszmenetrendet és így február közepén meg is született a végeredmény, melyről Szolnok város hivatalos oldalán tájékoztatta az utasokat.

Amennyiben a közgyűlés a februári ülésén elfogadja a fenti változtatásokat, április elsejétől az alábbiak szerint változik a Volánbusz szolnoki menetrendje:

-A MÁV VAGON Kft. kérésének megfelelően – a munkaidőhöz igazodva – a vasútállomásról 6:09-kor induló, a Kőrösi útig közlekedő járat 9 perccel korábban indul. Délután 15:35-kor a 23-as vonalon új járat indul a Kőrösi úttól.

-A déli ipartelep jobb kiszolgálása érdekében néhány reggeli és délutáni járat meghosszabbított útvonalon, a Stadlert is érintve közlekedik.

-Az Unisil Hungary Kft. munkarendjéhez igazodva reggel és délután a céljáratok a 2Y vonalán közlekednek.

Szandaszőlős városrészből hétvégén is közlekedik járat 3:55-kor a 7-es vonalon. A 7-es és a 8-as vonalon reggel néhány járat korábban indul.

-A 11-es vonalon az Üteg utcától 7:00-kor új járat indul.

-A 2Y vonal járatai a korábban megszokott rendnek megfelelően befordulnak a vasútállomáshoz, biztosítva ezzel a közvetlen eljutást a Tallinn városrészbe.

-A Holt-Tisza-part és az Alamand-dűlő térségét kiszolgáló 6 és 6Y vonal járatainak menetrendje kismértékben módosul, csökkentve ezzel a végponti várakozásokat.

-A forgalmi torlódások miatt keletkező késések csökkentése érdekében a Family Centert kiszolgáló 20 és 20A vonal módosul. A 20-as vonal járatai hurokjáratként a Family Centertől a vasútállomásig közlekednek. A 20A vonal megszűnik, a járatok a vasútállomástól 24A jelzéssel, nagyobb kapacitással közlekednek, mérsékelve ezzel a lakótelepen kialakuló időszakos zsúfoltságot.

-A 33-as vonal járatai a Kassai út helyett a Várkonyi tértől indulnak, és oda is érkeznek.

-Néhány peremidőszaki járat esetében kismértékben módosul az indulási idő.

Kapcsolódó cikkek