Újabb hidrogénvonatokat kértek a kaliforniaiak, ezek kocsiszekrényei is Szolnokon készülnek majd

Megosztás

Hat alternatív hajtású Flirt H2-t hívott le az amerikai állam közlekedési hatósága (Calsta), így már tíz környezetbarát szerelvény szállíthatja majd az utasokat. A vonatok kocsiszekrényei a Stadler szolnoki gyárában készülnek.

A megrendelés a Stadlerrel tavaly októberben, legfeljebb huszonöt hidrogénvonat vásárlására kötött szerződés opciója. A legmodernebb alternatív hajtástechnológiák egyikét képviselő, négyrészes motorvonatokat a Caltrans fogja üzemeltetni.

A mostani üzlettel, valamint a korábbi, Ausztriából, az Egyesült Államokból, Litvániából, Németországból és Olaszországból megrendelt, összesen már több mint százötven akkumulátoros és hidrogénhajtású szerelvénnyel együtt a svájci gyártó megerősíti piacvezető pozícióját az alternatív és környezetbarát akkumulátoros és hidrogénüzemű hajtásrendszerek terén.

A Stadler hidrogénvonatával Svájcban és az Egyesült Államokban is széleskörű teszteket végeztek, mely során bizonyították kivételes teljesítményét és megbízhatóságát. A kaliforniai San Bernardino Megyei Közlekedési Hatóság (SBCTA) Flirt H2-ese jól teljesít a menetrend szerinti üzemelést megelőző teszteken, ami azt mutatja, hogy a svájci központú gyártó olyan minőségi terméket tervezett, meg megfelel a megrendelők igényeinek.

További részletek: iho.hu

Kapcsolódó cikkek