Szolnokon gyártott hidrogénvonat készül Amerikába

Megosztás

Már tesztelési szakaszba lépett a magyar üzemben gyártott hidrogénvonat, amely Amerikába készül. A Stadler FLIRT H2 vonata az első hidrogénüzemű vasúti jármű lesz az Egyesült Államok történetében, írta a napi.hu.

A részben a Stadler szolnoki üzemében gyártott, a kaliforniai San Bernardino Megyei Közlekedési Hatóság részére készült FLIRT H2 motorvonat elkezdte a gyártói teszteket Svájcban.

Az álló- és futópróbák után a Stadler a járművet az Egyesült Államokba szállítja, ahol már az engedélyeztetéshez szükséges hivatalos hatósági próbákat végzik el a szakemberek.

A FLIRT H2 az első hidrogénüzemű vasúti jármű Amerika történetében, és fontos szerepet játszik a zéró károsanyag-kibocsátású vasúti technológia bevezetésében az amerikai piacon, közölte a napi.hu.

A jármű kocsiszekrényei és az erőforrás-modul váza is a Stadler szolnoki alumínium kocsitesteket gyártó üzemében készült. A Stadler szolnoki gyára 2009-ben kezdte meg a működését, és mára nemcsak a cégcsoport, hanem a régió legnagyobb kapacitású vasúti kocsiszekrény üzemévé vált.

Teljes (víz)gőzzel előre az új FLIRT H2-es vonattal

A tavalyi InnoTrans-os bemutatást követően a Stadler jelenleg a FLIRT H2 típus tesztelését végzi, mielőtt azt az Egyesült Államokba szállítja kora nyáron. Ez a típus lesz minden idők első hidrogénüzemű vonata, amely az USA-ban forgalomba áll. Tekintsd meg a vonatot működés közben az alábbi videón, és tudj meg többet is a FLIRT H2-ről, és a Stadler fenntartható hajtásmegoldásairól a honlapunkon.

Forrás: napi.hu

Kapcsolódó cikkek