Várakozás közben megtetszettek neki a jelzőtáblák, úgy gondolta, jók lesznek azok a garázsában is

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás vétsége miatt emelt vádat egy 60 éves jászkiséri férfival szemben, aki a kocsijába pakolva ellopta az útfelújítás miatt kihelyezett jelzőtáblákat.

A vádirat szerint a férfi 2023. szeptember 12-én, késő este személygépkocsijával Rákóczifalván várakozott az út mellett, amikor felfigyelt az út szélén lévő jelzőtáblákra. A férfi ekkor a lakott területen belül zajló útfelújítási munkálatok miatt oda kihelyezett  piros-fehér színű oldalakadály jelzőtáblákat a személygépkocsija csomagtartójába tette, és azokat ellopta. Az eljárás során a táblákat a férfinél megtalálták.

A férfi a rendőrségnek elmondta, éppen egy hölgy ismerősével váltott üzeneteket a gépkocsijában várakozva a felújítási munkákkal érintett útszakaszon. Eközben figyelt fel az úton kihelyezett jelzőtáblákra, majd gondolt egyet, és a hét táblát eltette, hogy az éppen készülő garázsába beépítse azokat.

Az ügyészség a cselekményét beismerő férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön-, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni –  közölte lapunkkal dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta az ügyben. 

Kapcsolódó cikkek