Bezárt a szolnoki Tisza Szálló, a termálvíz sem folyik és a fürdő sincs nyitva – az ok prózai

Megosztás

Jelentősen megnövekedett a víz- és csatornadíj január 1-től. Ez azt jelenti, hogy a korábbi háromszázegynéhány forintról közel 1200 forintra köbméterenként a szolgáltatóknak, cégeknek. Ezt a költségnövekedést nem tudja elviselni a szolnoki Tisza Szállót üzemeltető cég. Elzárták a termálvizet, bezárt a nemrég nyitott fürdő is.

Nemrégiben arról adtunk örömhírt, hogy ismét kinyitott a szolnoki Tisza Szálló gyógyfürdője, sőt, a közkifolyó is szolgáltat már vizet. Ez annak volt köszönhető, hogy több millió forintos költséggel kicserélték a vízszivattyút, a régi ugyanis elromlott. Csakhogy a néhány napos működés örömébe máris üröm merült. A vízdíjat ugyanis közel négyszeresére emelte fel az állam (ha úgy tetszik: a kormány), így január egytől annak köbmétere már 1200 forintot kóstál.

Ezt nem tudja kigazdálkodni a szálloda üzemeltetője. Elzárták a vizet, nem működik a közkifolyó (ez után is fizetni kell a csatornadíjat) és bezárták a december végén nyitott fürdőt is. Holott megérkezett a beígért szauna berendezése is, azt is szerették volna beüzemelni, de így ennek beépítése is csúszik. 

Mint megtudtuk, próbálkoznak, hogy valamiféle árkedvezményhez jussanak, tárgyalnak a vízszolgáltatóval. A szálloda pedig azért van zárva február 29-ig, mert most végzik el a szokásos karbantartásokat. 

A vízdíj jelentős emelkedése egyébként várhatóan más fürdőknél, szállodáknál és uszodáknál is gond lesz majd. Az sem tett jót a vállalkozásoknál, hogy az áram és a gáz ára is jócskán nőtt korábban.

Bezárt a szálloda is Fotó: szol24
A nemrég nyitott fürdő sem üzemel Fotó: szol24

Kapcsolódó cikkek