Riadalmat okozott Kunszentmártonban egy óvoda közelében kiszórt ismeretlen eredetű anyag

Megosztás

Riadalmat okozott a lakosság körében, hogy ismeretlen anyagot találtak közterületre kiszórva Kunszentmártonban egy óvoda közelében. A polgármester azonnal intézkedett.

A Szent Anna Katolikus Óvodánál lévő közterületen (Széchenyi lakótelep) ismeretlen eredetű anyagot találtak az ott lakók.
Azonnal értesítettem a közterület-felügyelőt – írta Kunszentmárton közösségi oldalán Wenner-Várkonyi Attila.

A polgármester hozzátette:

“Köszönöm szépen Hegedűs Katalinnak, hogy összeszedték és eltávolították ezt a szert. Kérem, hogy ha bármi gyanúsat tapasztalnak, jelezzék felénk!”

A poszthoz többen is hozzászóltak. Többen is találgatták, hogy mi lehet a kiszórt anyag, míg sokan patkányméregre gyanakodtak.

Egyikük azt írta, hogy:

“Ha ismeretlen eredetű anyag és veszélyesnek ítélted meg (annak, mert értesítetted a Közterület-felügyelő urat és el is lett szállítva) akkor a katasztrófavédelmet kellett volna értesíeni és nem civil embereknek összeszedni, elszállítani! Utána rendőrség, kamerafelvétel mentése.”

Wenner-Várkonyi Attila erre így reagált:

“Amikor engem értesített Hegedűs Katalin, akkora már össze is szedte. Máshol nem találtunk. Nem gondolnám, hogy ezzel hibát követtem volna el. A kamerafelvételt megnézte a közterület-felügyelő. Sajnos azt a területet nem látja. Miután egyeztettem Hegedűs Katalinnal és Smuta Zsoltné óvodavezetővel, úgy láttuk a legjobbnak, ha azonnal értesítjük az embereket legalább itt, a Facebookon. Arra kérek mindenkit, ha ilyen hasonló eset megismétlődik, azonnal értesítsenek.”

Forrás: Kunszentmárton város önkormányzata Facebook

Kapcsolódó cikkek